Google Analytics Alternative België | Reizen langs Rivieren http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ Google Analytics Alternative>

België

belgium-map-picture20
De Amblève is een 92 km lange rivier die in het Duitstalige deel van België als Amel ontspringt en vanaf Ligneuville als Amblève verder stroomt. Via de Watervallen van Coo en de stad Aywaille mondt de rivier zuidelijk van Luik uit in de Ourthe. 

De Lesse ontspringt op het Ardens Plateau en stroomt 90 km verder nabij Dinant in de Maas. De rivier zoekt zich deels ondergronds een weg door de Grotten van Han.
De Maas ontspringt in Frankrijk en stroomt in België deels door de Ardennen. Dinant, Luik en Namen zijn de belangrijkste steden langs de rivier, die bij Visé op Nederlands grondgebied overgaat. 
De Ourthe ontstaat in het zuidoostelijk deel van België uit twee bronrivieren en stroomt tientallen kilometers meters lang door een grotendeels ongerept landschap. In de stad Luik vloeit de rivier samen met de Maas.
De Schelde stroomt vanuit Noord-Frankrijk grotendeels door België en mondt aan het eind van de Westerschelde ter hoogte van Vlissingen uit in de Noordzee.
De Semois ontspringt in het Belgische Arlon nabij de grens met Luxemburg en doorsnijdt het Ardennenmassief. Op Frans grondgebied mondt de rivier uit in de Maas.

                          


    
De Rivieren


© DV MEDIA-FARELLIPRODUCTIES 2022