Google Analytics Alternative Ourthe-reportage | Reizen langs Rivieren Travelling along Rivers http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ Google Analytics Alternative>

Ourthe-reportage

Camping Tonny, idyllische locatie aan de Ourthe

12-bordje ingang camping Tonny

Geheel omzoomd door het riviertje de Ourthe ligt oostelijk van Bastenaken in het gehucht Tonny de gelijknamige camping te dromen in een oase van rust. 

Wie graag zo dicht mogelijk langs stromend water wil verblijven, treft hier een lot uit de loterij. Het Nederlandse echtpaar Rob en Simone begon op deze plaats in het voorjaar van 2008 aan een avontuur dat inmiddels is uitgedraaid op een succesverhaal.

De basis was de brede ambitie om iets voor zichzelf te beginnen. Simone: “Allebei zijn we van huis uit opgegroeid met kamperen, dus lag het wel een beetje voor de hand dat we op iets in die richting uitkwamen.”

Rob: “We hebben twee jaar lang intensief gezocht, ter plekke en ook op internet. Voorwaarde daarbij was dat de afstand met Nederland niet te groot zou zijn. We zijn allebei in Brabant opgegroeid en hechten aan onze familiebanden. Vandaar onze voorkeur voor de Belgische Ardennen.”

Ourthe met bus camping 'Tonny'

"Camping aan een rivier is ook commercieel interessant"

Een andere voorwaarde was een locatie aan een rivier. Rob: “Wij vonden het vroeger zelf ook altijd leuk om aan het water te kamperen. We merken nu dat we veel raakvlakken hebben met mensen die dat ook graag willen. En daarbij is het ook uit commercieel oogpunt interessant om een camping aan een rivier te runnen.”

Toeval

Min of meer bij toeval kwam camping Tonny op hun weg. Rob: “We passeerden deze plek en waren meteen onder de indruk van de eerste aanblik, terwijl we nog niet eens het complete terrein hadden gezien. De eigenaren waren ook Nederlanders, die hier al 21 jaar werkten. Het klikte meteen en de koop was snel geregeld.”

Simone: “Het was natuurlijk een duik in het diepe, maar we zijn allebei avontuurlijk ingesteld, wilden graag voor onszef beginnen en wisten dat we er hard voor zouden moeten werken.”

Rob: “We hebben in de praktijk met vallen en opstaan moeten leren wat het betekent om een camping te runnen."

Simone: “We hebben het eerste jaar alles maar op ons af laten komen. En zijn vooral nuchter gebleven, want als je een te romantisch beeld nastreeft, kan het alleen maar tegenvallen.”

Inmiddels hebben zij het klappen van de zweep aardig onder de knie en zijn talloze verbeteringen op het terrein en in de bedrijfsvoering doorgevoerd. Hoog op het urgentielijstje stond de renovatie van het tweede toiletgebouw. Rob: “Dat was echt een zwak punt en zag je ook terug in de boordelingen op Zoover.”

14-Beverdam camping Tonny

Gastvrijheid

In die beoordelingen valt tot op de dag van vandaag één constante factor te bespeuren. De natuurlijke en ongecompliceerde gastvrijheid van de eigenaren wordt door de gasten bijzonder op prijs gesteld en is een reden om herhaaldelijk terug te keren op deze locatie. 

Bootjesrace

Een sterk punt van camping Tonny is ook de stijl waarin activiteiten worden georganiseerd. Hier geen lawaaierig amusement, maar eenvoudige activiteiten die bij de eigenaren én de omgeving passen. Eén van de hoogtepunten in het hoogseizoen is de bootjesrace, waarbij gebruik wordt gemaakt van het rond de camping stromende water van de Ourthe. 

Rob: “In de dagen voor de race zijn ouders met hun kinderen druk in de weer met het bouwen van bootjes in de meest uiteenlopende vormen. De race is inmiddels uitgegroeid tot een compleet festijn, waarmee we al een keertje de televisie hebben gehaald. Verder organiseren we survivaltochten en andere activiteiten die passen bij deze natuurlijke omgeving."

Voor meer informatie: www.campingtonny.be


Index België


  © DV Media Farelli Producties 2019