Google Analytics Alternative Semois van Bouillon tot Monthermé | Reizen langs Rivieren Travelling along Rivers http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ Google Analytics Alternative>

Semois van Bouillon tot Monthermé

kaarttranssemois-klein-1.jpg

De Semois trekt in een ruime meander door de stad Bouillon. Daarna slingert de rivier zich door dichte wouden langs Poupehan, Frahan en Vresse naar Bohan bij de grens met Frankrijk. Op Frans grondgebied mondt de Semoy, zoals de rivier hier heet, bij het stadje Monthermé uit in de Maas.De Semois aan het begin van het traject door Bouillon, gezien vanaf het hoog boven de stad gelegen kasteel.

De rivier passeert het stadscentrum van Bouillon. 
De Tombeau du Géant, gefotografeerd vanaf één van de meest indrukwekkende uitzichtspunten langs de Semois bij het dorpje Botassart. Het Graf van de Reus is volgens een legende de laatste rustplaats van een Gallische held met buitenproportionele lichaamsomvang.

In Frahan geeft een oude voetgangersbrug toegang tot een uitgebreid netwerk van wandelroutes.

DSC 0080Vanaf La Rochehaut is er een wijds uitzicht op Frahan. De Semois draait in een ruime bocht rond dit pittoreske dorpje.

27-Bruggetje Vresse-2 - LR.jpg

Aan de Pont St-Lambert in Vresse kleeft een geestige legende. 

Ene pastoor Sint-Lambert zou de brug hebben laten bouwen om de populaire zendelinge Sint-Agatha te beletten het dorp te betreden. Hij liet de doorgang zo smal maken dat de koets van zijn rivale niet kon passeren. De Sint-Lambertusbrug overspant de Petit-Fay, die enkele meters verderop in de Semois uitmondt.


Langs de N935 van Membre naar Houdremont ligt aan de linkerzijde van de weg het uitzichtspunt Le Jambon de la Semois. Deze plek, zo genoemd omdat het gebied beneden de vorm van een ham heeft, toont de laatste grote meander van de Semois voordat de rivier bij Bohan de Franse grens passeert.


In het gebied rond de Jambon de la Semois is het goed wandelen. In dit nog bijna ongerepte stukje natuur herinneren oude droogschuren aan de bloeitijd van de tabakskweek.
Avontuurlijk ingestelde wandelaars, die niet opzien tegen een stevige klauterpartij, komen op hun tocht rond de laatste Semois-meander oog in oog te staan met rotspartijen, waaronder kabbelende beekjes zich een weg door het bos banen.

37a-semoy - kanos  zwanen - med


De Semoy, zoals de rivier op Frans grondgebied heet, kort voor de uitmonding in de Maas.

Nabij Monthermé vloeit het water van de Semoy in de Maas.


Semois-reportages

Index België


© DV MEDIA FARELLI PRODUCTIES 2020