Google Analytics Alternative Icefields Parkway: indrukwekkend decor | Reizen langs Rivieren Travelling along Rivers http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ Google Analytics Alternative>

Icefields Parkway: indrukwekkend decor

MAP ICEFIELDS PARKWAY

De Icefields Parkway in Canada staat te boek als één van de mooiste wegen ter wereld. 

Langs de door een adembenemend decor lopende autoroute van 232 kilometer liggen louter indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals diepblauwe meren en van zeer nabij te aanschouwen gletsjers en watervallen. 

Na het afsluiten van het stroomopwaartse traject langs de Fraser River rijdt het reportageteam van Reizen-langs-Rivieren door naar Jasper en begint daar aan de reis in zuidelijke richting naar Lake Louise. En dat groeit uit tot een belevenis, waarin woorden verstommen en beelden de hoofdrol opeisen. 

1B-ATHABASCA FALLS2


Athabasca Falls


Athabasca River

Athabasca-gletsjer
Howse River

Mystaya Lake

Bow Lake

Crowfoot gletsjer

9-BEAR29-BEAR1


Een zwarte beer slentert onbekommerd over de weg nabij Takakkaw Falls

De Takakkaw Falls worden gevormd door het smeltwater van de gletsjer achter dit gebergte. Het water baant zich een weg via een 254 meter hoog gelegen gat in de rotsen.

Na de autorit over de Icefields Parkway vervolgt het team van Reizen-langs-Rivieren de tocht door Canada met een tweedaagse treinreis in de Rocky Mountaineer van Calgary naar Vancouver. Dit traject loopt grotendeels langs de Thompson River en Fraser River.


  © DV Media Farelli Producties 2018