Google Analytics Alternative Rocky Mountaineer: verwennerij op hoog niveau | Reizen langs Rivieren Travelling along Rivers http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ Google Analytics Alternative>

Rocky Mountaineer: verwennerij op hoog niveau

Reizen met de Rocky Mountaineer wordt omgeven door superlatieven. Zowel de kwalificatie 'The best train experience in the world' als de aanbeveling 'one of the things you have to do before you die' zijn opgetekend door de meest verwende reisjournalisten ter wereld. En dat maakt extra nieuwsgierig. Omdat één van de trajecten van de Canadese Rocky Mountaineer voor een groot deel langs de Fraser River loopt, stapte het reportageteam van Reizen-langs-Rivieren aan boord en ontdekte tijdens de tweedaagse treinreis dat de juichende kwalificaties geen spoortje van overdrijving bevatten.

RM-routemap

De trajecten van de Rocky Mountaineer:

De route van Vancouver naar Calgary: 'First passage to the west' 

'Journey through the clouds': van Vancouver naar Jasper

'Rainforest to Gold Rush': het traject tussen Whistler en Jasper

'Sea to Sky Climb': Vancouver-Whistler

'Coastal Passage': Vancouver-Seattle

Dome van boven.jpeg-3

O
m niets te missen van het spectaculaire uitzicht rijden alle treinen uitsluitend bij daglicht. Tijdens de 2-daagse reizen wordt overnacht in hotels in Kamloops of Quesnel. 

Drie service-niveaus

De Rocky Mountaineer heeft drie service-niveaus: Redleaf, Silverleaf en Goldleaf. De Gold Leaf-klasse biedt topniveau op alle fronten. 

Deze rijtuigen zijn uitgerust met panorama-ramen en hebben toegang tot een open balkon, dat veelvuldig wordt gebruikt door fotograferende en filmende reizigers. 


De service op de treinen van de Rocky Mountaineer wordt alom geprezen, maar die in de Gold Leaf is van een ongekend hoog niveau. In de dubbeldeksrijtuigen worden ontbijt en lunch geserveerd in het restaurant en in het daarboven gesitueerde panorama-gedeelte kan onbeperkt worden genoten van een uitgebreid assortiment drankjes en hapjes.   

De tocht tussen Calgary en Vancouver maakt het reportageteam van Reizen-langs-Rivieren in de Gold Leaf-klasse. De periode tussen het inchecken op het station van Calgary tot aan het twee dagen later uitstappen in Vancouver wordt gekenmerkt door verwennerij op het hoogst denkbare niveau.                                                                                                         

Het eerste deel van het traject tussen Calgary en Kamloops nabij Lake Louise

1-Bediening-c

 

In de Gold Leaf-rijtuigen gaan een optimaal uitzicht en een voorbeeldige service perfect samen

1-Lake vanuit trein


Langs de oevers van Kamloops Lake

Urenlang glijdt de trein langs de Thompson River


Een deel van het gebergte langs de Thompson River is ooit bedekt geweest door gletsjers. Op de hellingen zijn de contouren daarvan nog duidelijk zichtbaar. Het warme en droge klimaat in deze regio staat nauwelijks begroeiing van betekenis toe.

De Thompson nadert de samenvloeing met de Fraser River

2-Thompson in Fraser

Nabij Lytton mondt de Thompson uit in de Fraser River

Een paradijs voor rafters

2-Rafters na Hell's Gate
Hell's Gate bij Boston Bar is de belangrijkste toeristische attractie langs de Fraser River. De Rocky Mountaineer rijdt langs beide oevers.                    

2-Rivier+trein na Hell's Gate

Tussen Hell's Gate en Hope

In het laatste deel van het traject naar Vancouver raakt de rivier in rustiger vaarwater 

De laatste brug over de Fraser River
Aankomst in Vancouver


  © DV Media Farelli Producties 2018