Google Analytics Alternative De journalistieke loopbaan van Dick Versteeg | Reizen langs Rivieren Travelling along Rivers http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ Google Analytics Alternative>

De journalistieke loopbaan van Dick Versteeg


DV MEDIA FARELLI PRODUCTIES

Na zijn journalistieke opleiding bij het NRC-concern was Dick Versteeg zestien jaar werkzaam als verslaggever bij dagblad De Gooi-en Eemlander in Hilversum. Het grootste deel daarvan was hij chef van de radio- en televisieredactie, die ook nieuws en reportages leverde aan de toenmalige Gemeenschappelijke Persdienst (GPD).

In 1987 koos Versteeg voor een zelfstandige status en richtte het in omroepzaken gespecialiseerde freelance-tekstbureau DV Mediajournalistiek op. 

De eerste opdrachtgevers waren het Veronica Blad, de Haagse Courant en de VNU-Dagbladengroep. 

Versteeg was ook Nederlands correspondent van het Britse omroepvakblad Television Business International (TBI) en het Amerikaanse World Broadcast News (WBN). 


Zijn tekstbureau, waaraan twee journalisten in vaste dienst en een aantal freelancers waren verbonden, leverde jarenlang artikelen in opdracht van de radio- en televisieredactie van het Algemeen Dagblad.

Ruim tien jaar werkte Versteeg voor AVProf, een magazine over professioneel beeld en geluid. Eerst als freelance-eindredacteur, later als recensent van de maandelijkse rubriek ‘Viewing’, waarin hij corporate video-producties beoordeelde.

Voor De Journalist, het vakblad van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), was Dick Versteeg jarenlang omroepcorrespondent. In opdracht van dit blad organiseerde hij ook enkele malen een verkiezing, waarbij radio- en tv-journalisten de voorlichters van omroepen beoordeelden.


Na de toevoeging van een PR-tak, veranderde de bedrijfsnaam in DV Media. De klantenkring werd uitgebreid met onder andere de NOS, AVRO, IKON, KRO, TROS, VARA, RTL, de Staatsloterij en Foster Parents Plan. DV Media leverde regelmatig bijdragen aan omroepbladen voor interne communicatie, zoals het VARA Media Magazine en het RTL Club Magazine.


Vanaf de oprichting van Broadcast Magazine hebben de journalisten van DV Media meegewerkt aan de redactionele invulling van dit omroepvakblad. Als interim-hoofdredacteur voerde Dick Versteeg een journalistieke re-styling van het blad door. 


Het internationale stemmenbureau Multi-Voice in Hilversum huurde DV Media 15 jaar lang in voor PR-matige projecten, waaronder de redactie van de kwartaalkrant De Stem. In een latere fase verzorgde Versteeg samen met Multi-Voice-directeur Cees Manintveld workshops van het stemmen-opleidingsinstituut Qletz.DV Media produceerde vijf jaar lang de teksten voor de commerciële omroepbijlage van dagblad de Telegraaf.
In opdracht van auteursrechtenorganisatie Videma, die zich richt op het bewaken en beschikbaar maken van vertoningsrechten op tv-beelden, ontwikkelde DV Media een periodiek verschijnend corporate magazine. Het bureau verzorgde daarvoor ook de tekstproductie. Aanvankelijk verscheen dit magazine in printvorm; later is het kwartaalblad omgebouwd tot een digitale versie, waarover Dick Versteeg 10 jaar lang de hoofdredactie voerde.
Samen met uitgever Tim de Vogel van Pressure Media ontwikkelde Dick Versteeg het vakblad Keuken & Design. De eerste zeven jaar van het bestaan fungeerde hij ook als hoofdredacteur.

Voor het vakblad Elektro Retail Magazine (ERM) van uitgeverij Pressure Media schrijft Versteeg al vanaf 2003 een maandelijkse serie over productontwikkeling. Hij volgt daarin het traject van specifieke producten vanaf de ‘uitvinding’ tot op de winkelvloer.


Sinds 2010 is DV Media aangevuld met een videoproductietak en draagt vanaf dat moment de huidige naam DV MEDIA FARELLI PRODUCTIES. Onder beheer van dit bedrijf is het tweetalige online inspiratie magazine Reizen langs Rivieren/Travelling along Rivers ontwikkeld. In deze digitale uitgave volgen Dick Versteeg en Tonny IJsselstijn wereldwijd rivieren van bron tot monding. IJsselstijn verzorgt de research en de fotografie; Versteeg schrijft de teksten en maakt video-impressies. 


Behalve teksten in kranten en bladen schreef Dick Versteeg ook een aantal boeken.

Cover Talpaachterflap Talpa

Talpa - de geboorte van een avontuur

In opdracht van John de Mol

Uitgever: Strengholtcover Begin van

Begin van een nieuw tijdperk

In opdracht van de IKON en televisie-documentairemaker Rob Hof

Uitgever: Kok Lyra
Kunstboekje NOS cover

NOS boekje kunst


Kunst bij de publieke Omroep

In opdracht van de NOS

Uitgever: NOS Communicatie & Internationale Betrekkingen


Home

© DV MEDIA FARELLI PRODUCTIES 2020