Google Analytics Alternative Bootsafari op de Nijl: olifanten, nijlpaarden, krokodillen, vogels | Reizen langs Rivieren Travelling along Rivers http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ Google Analytics Alternative>

Bootsafari op de Nijl: 
olifanten, nijlpaarden, krokodillen, vogels

Murchison Falls down (staand)

Een bootsafari op de Nijl in Murchison Falls National Park in Oeganda biedt de beste kans om het uitbundige dierenleven op en langs de rivier van nabij te bekijken.  

Met Paraa Safari Lodge als uitvalsbasis maakt ons verslaggeversteam twee bootsafari's. Een excursie met ‘The African Queen’ voert naar de voet van de Murchison-waterval en een kleine boot met privé-gids vaart stroomopwaarts naar de delta van het park in de richting van de grens met Zuid-Soedan. 

Net als een wildsafari per jeep in de savanne biedt een bootsafari vaak spectaculaire confrontaties met wilde dieren. Nijlpaarden en krokodillen duiken overal op en er is ook een grote kans om olifanten te zien drinken langs de oevers. 

Dit deel van de Nijl is ook een paradijs voor vogelliefhebbers. Er leven meer dan 450 soorten, waaronder de zeldzame shoebill stork.Varen naar de voet van de Murchison-waterval biedt de mogelijkheid de boot te verlaten en naar de top van de waterval te klauteren. 
Overal langs de oevers leven grote aantallen vogels

Grijze kroonkraanvogels

Egyptische ganzen

Elephant drinking water

Olifanten hebben veel water nodig. Op hete dagen kunnen ze meer dan 200 liter Nijlwater drinken. Met hun slurf kunnen ze in één keer tien liter opzuigen.  

Elephant watching

Nijlpaarden zijn overal aanwezig in de Nijl. Ze kunnen niet zwemmen en bewegen zich lopend over de bodem van ondiepe plekken van de rivier. Overdag blijven de nijlpaarden meestal in het verkoelende water, 's nachts gaan ze aan wal om te grazen. 

Crocodile in grassNijl-krokodillen vertonen zich meestal in vol ornaat langs de oevers. De onverschrokken reptielen van soms vier meter lang hebben de bek vaak opengesperd om zichzelf te beschermen tegen een te hoge lichaamstemperatuur. 

Crocodile close Fishermen near border

Vissers tussen de delta van Murchison Falls Park en de grens met Zuid-Soedan

Fisherman with netFisherman with fish


Nijl-reportages


  © DV Media Farelli Producties 2019