Google Analytics Alternative Water uit de bron voor Nile Beer | Reizen langs Rivieren Travelling along Rivers http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ Google Analytics Alternative>

Water uit de bron voor Nile Beer

2-Silos entrance

Gelegen langs de linkeroever van de rivier, produceert 'Nile Breweries' kwaliteitsbier met behulp van uit de Nijl opgezogen water. Overal in Oeganda, maar ook in omliggende landen, is Nile Beer alom aanwezig. Dagelijks produceert de brouwerij duizend hectoliter bier. 

1b-Logo-2

Fabrieksmanager Fred Balikagira vertelt trots over de geschiedenis en de huidige bedrijfspositie. 

Nile Breweries Limited werd in 1951 opgericht door een groep zakenlieden, die ook waren betrokken bij de bouw van de Owen Falls Dam bij de bron van de Nijl. De Aziatisch-Oegandese zakenman Muljibhai Madhvani kocht het bedrijf in 1957.

Toen dictator Idi Amin vanaf 1971 alle Aziaten uit Oeganda verbande, werd de brouwerij een staatsbedrijf. In 1992 gaf de Oegandese overheid het bedrijf terug aan de  Madhavani Group. 

Al in 1956 genoten consumenten van flesjes Nile Beer. Ook nu nog is dat merk het vlaggenschip van de brouwerij. In 2001, werd Nile Breweries Limited volledig overgenomen door South African Breweries Ltd. (SAB). Een jaar later verwierf SAB de Amerikaanse Miller Brewing Company. Op dit moment is SABMiller Plc. de tweede grootste brouwerij van de wereld met belangen in meer dan zestig landen. Op jaarbasis wordt 216 miljoen hectoliter beer geproduceerd. 

3-Water inlet Nile
De plaats waar het water wordt opgezogen uit de rivier, op een afstand van 1 km van de brouwerij                                      

Dagelijks wordt 15.000 hectoliter water gebruikt voor de bierproductie.

6-New kettle5-Old kettle

Ter herinnering aan vervlogen tijden, staan de koperen brouwketels nog naast de hedendaagse roestvrijstalen tanks.

7-Control station8-Bottle line

Om de hoge kwaliteit van Nile Beer te garanderen, zijn verschillende controleposten ingericht. Per uur worden 40.000 flesjes aan de lopende band gevuld.                  Bij Nile Breweries in Jinja werken 260 personeelsleden in ploegendienst.

  © DV Media Farelli Producties 2019