Google Analytics Alternative De wondere wereld van de flamingo | Reizen langs Rivieren Travelling along Rivers http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ Google Analytics Alternative>

De wondere wereld van de flamingo


O
p de wandelroutes in het ornithologisch natuurpark in het zuidelijk deel van de Camargue kom je ogen tekort. 

Zo kijken we in verwondering naar de curieuze wijze waarop de flamingo’s hun voornaamste voedselbron plankton tot zich nemen. Ze zeven dat met omgekeerde kop uit het water.

De biologische diversiteit in dit gebied is indrukwekkend en wordt mede veroorzaakt door de aanwezigheid van zowel zoet als zout water in moerasachtige grond. 

Ingenieus waterbeheersysteem

Van grote invloed is eveneens het Mediterrane klimaat. Tijdens de zomermaanden valt een gedeelte van het land droog en krimpen de meren tijdelijk flink in. 


Het Vaccarès-reservoir, dat ruim zesduizend hectare brak water bevat, is van belang voor het ingenieuze waterbeheersysteem van de Camargue. Jaarlijks wordt circa vijftig miljoen kubieke water van de omliggende rijstvelden verwerkt. Hierdoor wordt een deel van het verlies aan zoet water uit de Rhône gecompenseerd.

Groep flamingo's LR.jpg
Tot de vaste bewoners in het beschermde gebied behoren nijvere bevers en statige ooievaars

 

Rhone-reportages

Index Frankrijk


© DV MEDIA FARELLI PRODUCTIES 2020