Google Analytics Alternative Fotoreporters | Reizen langs Rivieren http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ Google Analytics Alternative>

Fotoreporters

Wie foto's van rivieren wil delen met anderen, krijgt daarvoor in het domein Fotoreporters ruimte aangeboden. De foto's kunnen worden ingezonden met een omschrijving van de plaats waar de foto's zijn gemaakt. Ook uitgebreidere geïllustreerde reisverslagen zijn welkom via dickvmedia@planet.nl


Australië


Eenzame rivier in spectaculair decor

Tijdens een avontuurlijke reis door Australië raakten fotoreporter Thomas Notermans en zijn partner Claudia onder de indruk van de in een spectaculair decor gedrapeerde Murchison River. Curieuze bijkomstigheid: langs deze 850 km lange rivier geen enkel dorp, benzinepomp of kroeg...


 België

De Maas vanaf hoog Dinant

Richard Heino beklom in het Belgische Dinant de Citadel en legde het uitzicht op de Maas en een deel van het centrum van de stad vast. Dinant is één van de eerste grote steden langs de rivier op Belgisch grondgebied.
                                                                                    

China
Cruise over de Yangtze Rivier

Als onderdeel van een vakantiereis naar China voeren Nick en Elly Versteeg uit Canada in 5 dagen ongeveer 1.200 km op de 6.300 kilometer lange Yangtze Kiang. . 

Duitsland                                                                                                               

Fietsen langs de Neckar

Kees de Grijp en zijn partner Annemarie Loomans maakten een fietstocht langs de Neckar in Duitsland. Van deze rivier, die van bron tot monding 367 km lang is, legden zij 220 km af in drie etappes. 

 
Frankrijk


La Loire à velo

De regio langs de Franse rivier de Loire leent zich uitstekend voor meerdaagse fietstochten. Robert Jan Blokland nam de proef op de som en maakte voor Reizen langs Rivieren een fotoreportage.

De bron van de Seine
D
e vooral door de stad Parijs bekende rivier de Seine ontspringt op het Plateau van Langres en stroomt via Châtillon-sur-Seine, Troyes en Melun naar de hoofdstad. Na Fontainebleau en Versailles slingert de rivier zich via Rouen naar het Kanaal, waar na 776 km de monding bij Le Havre wordt bereikt. Simone Lensink bezocht de bron.


Groot-Brittannië

Foto3
Lower Avon met Pulteney Bridge in Bath

In het zuidwestelijk deel van Engeland raakte Richard Heino onder de indruk van de Lower Avon en maakte in de stad Bath een boottocht over deze rivier. Deze begint bij de beroemde Pulteney Bridge.
Hongarije

De Donau in Boedapest

Tijdens een reis langs de Donau verbleven Robert Jan Blokland en zijn vrouw Mélanie enige tijd in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De Donau vormt hier de scheidslijn tussen de oude wijk Buda en het modernere Pest.

 
NederlandLandschappen van onze jeugd

De broers Bert en Sjoerd van Meteren zijn geboren in het rivierengebied en dat bepaalt hun manier van kijken naar rivieren. Zij fotograferen en beschrijven de GiessenBoven- en Beneden Merwede, de Lek en de Vlist.


Martine Veenhuis fotografeerde de Hunze, een rivier in het grensgebied van de provincies Groningen en Drenthe. Arjen Boswijk maakte er een gedicht bij.Nepal

Rivierbron op 5.364 meter

De Canadese filmmaker Nick Versteeg maakte tijdens opnamen voor een documentaire in Nepal een 5-daagse trektocht naar de bron van de Lobuche River in het Himalaya-gebergte. 

Spectacular trek to the source of the Lobuche River
Nieuw-Zeeland


Shotover River in spectaculair decor 

Fotojournalist Cees Zorn en zijn vrouw Margriet reisden in Nieuw-Zeeland langs de Shotover River. Een fotoreportage in een spectaculair decor.

Oostenrijk

De Isel

De Isel: puur natuur

De rivier de Isel in het oostelijk deel van de Alpen wordt volledig gevoed door gletsjers en niet beïnvloed door stuwmeren en waterkrachtcentrales. Marco en Beate den Engelsman maakten een kampeerreis langs een deel van deze rivier.


Spanje
Wandelen langs de Taag in Toledo

Tijdens een bezoek aan het Spaanse Toledo wandelden Thomas Notermans en zijn partner Claudia langs de rivier de Taag, die rond deze stad stroomt. 
Suriname

Avontuur in een korjaal

Onze rivierreporter Thomas Notermans reisde aan het eind van de winter in 2019 samen met zijn partner Claudia door Suriname. Een belangrijk deel van die avontuurlijke gebeurtenis speelde zich af in een korjaal op de 480 km lange Surinamerivier.
Sri Lanka

Rivier als badhuis voor olifanten 

Robert Jan Blokland en zijn vrouw Mélanie reisden tijdens hun vakantie op Sri Lanka langs enkele van de ruim honderd rivieren die dit Zuid-Aziatische land telt. Hoogtepunt was de confrontatie met badende olifanten in de Maya Oya rivier. 

Zambia

Bijzondere grensrivieren

In Zambia stromen de twee grootste rivieren van dit deel van zuidelijk Afrika, de Luangwa en de Zambezi. Een verslag van Thomas Notermans.
De rivieren


© DV MEDIA-FARELLIPRODUCTIES 2022