Google Analytics Alternative Fotoreporters | Reizen langs Rivieren Travelling along Rivers http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ Google Analytics Alternative>

Fotoreporters

Wie foto's van rivieren wil delen met anderen, krijgt in het domein Fotoreporters ruimte aangeboden. De foto's kunnen worden ingezonden met een korte omschrijving van de plaats waar de foto's zijn gemaakt. Ook uitgebreidere geïllustreerde reisverslagen zijn welkom via hoofdredacteur Dick Versteeg. dickvmedia@planet.nl


Travellers who want to share pictures of rivers with others, get space offered in the special domain Photo reporters. Please send your pictures with a brief description of the location. More extensive photo reports are welcome too. Please contact Dick Versteeg, editor-in-chief. dickvmedia@planet.nl


Australië

Tijdens een lange en avontuurlijke reis door Australië raakten fotoreporter Thomas Notermans en zijn partner Claudia onder de indruk van de in een spectaculair decor gedrapeerde Murchison River. Curieuze bijkomstigheid: langs deze 850 km lange rivier geen enkel dorp, benzinepomp of kroeg...


 België


De Maas vanaf hoog Dinant

Richard Heino beklom in het Belgische Dinant de Citadel en legde het uitzicht op de Maas en een deel van het centrum van de stad vast. Dinant is één van de eerste grote steden langs de rivier op Belgisch grondgebied.
                                                                                     

China

Cruise over de Yangtze Rivier

Als onderdeel van een vakantiereis naar China voeren Nick en Elly Versteeg uit Canada ongeveer 1.200 km op de 6.300 kilometer lange Yangtze Kiang. Lees hun (tweetalige) verslag van deze vijfdaagse cruise. 

Duitsland                                                                                                               


Fietsen langs de Neckar

Kees de Grijp en zijn partner Annemarie Loomans maken een fietstocht langs de Neckar in Duitsland. Van deze rivier, die van bron tot monding 367 km lang is, leggen zij 220 km af in drie etappes en maken daarbij handig gebruik van de langs de route gelegen treinstations.

 Frankrijk


La Loire à velo

De regio langs de Franse rivier de Loire leent zich uitstekend voor meerdaagse fietstochten. Robert Jan Blokland nam de proef op de som en maakte speciaal voor Reizen langs Rivieren een fotoreportage.
De bron van de Seine

D
e vooral door de stad Parijs bekende rivier de Seine ontspringt op het Plateau van Langres en stroomt via Châtillon-sur-Seine, Troyes en Melun naar de hoofdstad. Na Fontainebleau en Versailles slingert de rivier zich via Rouen naar het Kanaal, waar na 776 km de monding bij Le Havre wordt bereikt. Simone Lensink bezocht de bron.


Hongarije


De Donau in Boedapest

Tijdens een reis langs de Donau verbleven Robert Jan Blokland en zijn vrouw Mélanie enige tijd in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De Donau vormt hier de scheidslijn tussen de oude wijk Buda en het modernere Pest.

 Nederland

Landschappen van onze jeugd

De broers Bert en Sjoerd van Meteren zijn geboren in het rivierengebied en dat bepaalt hun manier van kijken naar rivieren. Zij fotograferen en beschrijven de GiessenBoven- en Beneden Merwede, de Lek en de Vlist.

Nepal

Trektocht naar rivierbron op 5.364 meter

De Canadese filmmaker Nick Versteeg maakte tijdens opnamen voor een documentaire in Nepal een 5-daagse trektocht naar de bron van de Lobuche River in het Himalaya-gebergte. 
Nieuw-Zeeland

Shotover River in spectaculair decor 

Fotojournalist Cees Zorn en zijn vrouw Margriet reisden in Nieuw-Zeeland langs de Shotover River. Een fotoreportage in een spectaculair decor.
Oostenrijk

De Isel: puur natuur

De rivier de Isel in het oostelijk deel van de Alpen wordt volledig gevoed door gletsjers en niet beïnvloed door stuwmeren en waterkrachtcentrales. Marco en Beate den Engelsman maakten een kampeerreis langs een deel van deze rivier.

Sri Lanka

Rivier als badhuis voor olifanten 

Robert Jan Blokland en zijn vrouw Mélanie reisden tijdens hun vakantie op Sri Lanka langs enkele van de ruim honderd rivieren die dit Zuid-Aziatische land telt. Hoogtepunt was de confrontatie met badende olifanten in de Maya Oya rivier. 
  © DV Media Farelli Producties 2019