Google Analytics Alternative Frankrijk | Reizen langs Rivieren Travelling along Rivers http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ Google Analytics Alternative>

Frankrijk

france-map-icon18
Het Mont Blanc-massief strekt zich als onderdeel van de Alpen uit in Frankrijk, Italië en Zwitserland. De gletsjers in dit hooggebergte vormen een belangrijke voedingsbron voor rivieren. Op Frans grondgebied ontstaat de Arve.

De Loire is met een lengte van zo'n duizend kilometer de langste rivier in Frankrijk. De oever kenmerkt zich door prachtige en afwisselende natuur, wijngaarden, appelbomen, zonnebloemvelden en verstilde dorpjes. De regio leent zich uitstekend voor meerdaagse fietstochten. Fotoreporter Robert Jan Blokland nam de proef op de som en reed een deel van de route. 
De Maas stroomt vanuit twee bronnen op het Plateau van Langres in noordelijke richting via Verdun, Sedan en Charleville-Mezières door de Franse Ardennen. Op Belgisch grondgebied passeert de rivier Dinant, Namen en Luik. Maastricht is de grootste stad aan de Nederlandse Maas. De rivier buigt na Boxmeer af in westelijke richting en bereikt uiteindelijk de Noordzee via de Bergsche Maas, de Amer en het Hollands Diep.
De Rhône vervolgt zijn weg na het verlaten van het Meer van Genève in de stad Genève op Frans grondgebied, waar Lyon, het wijngebied Côte du Rhône en Avignon worden doorsneden. In de Camargue eindigt de rivier in de Middellandse Zee.

                                                               


De Seine ontspringt op het Plateau van Langres en stroomt via Châtillon-sur-Seine, Troyes en Melun naar de Franse hoofdstad Parijs. Na Fontainebleau en Versailles slingert de rivier zich via Rouen naar het Kanaal, waar na 776 km de monding bij Le Havre wordt bereikt. Fotoreporter Simone Lensink bezocht de bron.       
Index


© DV MEDIA FARELLI PRODUCTIES 2021