Google Analytics Alternative Het Mont Blanc Massief | Reizen langs Rivieren http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ Google Analytics Alternative>

Het Mont Blanc Massief 
De satellietfoto van Google Earth linksboven toont het Mont Blanc-massief met de Franse stad Chamonix. Op het beeld daarnaast de ligging van het massief ten opzichte van het Meer van Genève.


De gletsjers van het Mont Blanc-massief in de Alpen vormen een belangrijke voedingsbron voor rivieren. Aangevuld door ontelbare bergbeekjes transformeert het smeltwater tot krachtige stromen in de dalen rond het bergmassief.

Het reportageteam van Reizen langs Rivieren trok in twee seizoenen zes weken lang door het gebied en volgde drie rivieren vanaf de geboorte op de gletsjers.

Het Mont Blanc-massief strekt zich uit over een gebied van circa 50 bij 15 km in Frankrijk, Italië en Zwitserland. Het hooggebergte telt vijftien toppen die boven 4.000 meter reiken. De hoogste is de Mont Blanc (4.810 m.)

De reportages volgen het traject van de rivieren de Arve (Frankrijk), de Dora Baltea (Italië) en de Drance de Ferret (Zwitserland).


Reportage Arve

Reportage Dora Baltea

Reportage Drance de Ferret


© DV MEDIA FARELLI PRODUCTIES 2021