Google Analytics Alternative De importeur | Reizen langs Rivieren Travelling along Rivers http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ Google Analytics Alternative>

De importeur

Schermafbeelding 2015-04-05 om 11.48.57

Hij staat te boek als een levensgenieter pur sang en heeft een neus voor alles wat naar Italiaanse delicatessen riekt.

Paul van Raalten switcht moeiteloos tussen hobby en werk. Uit Italië importeert hij producten die de status ‘bijzonder smakelijk’ verdienen. 

Van truffels, olijfolie, zeezout, rijst en wijn tot kaas, kappertjes, maïsbier en delicaat varkensvlees. Tussen de bedrijven door levert hij desgewenst ook met de hand gemaakte pastamachines. 

Paul van Raalten speurt naar Italiaanse delicatessen 


D
e meeste voedselproducten die Van Raalten Import naar ons land haalt, zijn te rangschikken onder de noemer Slowfood - Ark van Smaak. De Po-vlakte bracht eeuwenlang talloze producten voort die in de loop der jaren in de vergetelheid raakten. Onder invloed van de organisatie Slowfood wordt de laatste jaren weer meer aandacht geschonken aan een aantal oude en traditionele gewassen. Ook oude bereidingswijzen van kaas en het conserveren van ham, worst en andere vleesproducten worden in ere hersteld.

In het voetspoor van Paul van Raalten bezocht Reizen langs Rivieren in noordelijk Italië enkele van de bedrijven, waarvan hij producten betrekt. Het familiebedrijf Quaquarini maakt biologische wijn, Francesco de Tacchi levert een grote verscheidenheid aan producten variërend van rijst, maismeel en biscuits tot ambachtelijk gebrouwen bier. We maken ook kennis met broer en zus Bottene, die ambachtelijke pastamachines bouwen.

Reportages:

Heilig geloof in biologische wijnbouw

De veelzijdige Francesco de Tacchi


Bottene bouwt ambachtelijke pastamachines 

Importeur Van Raalten: www.vanraaltenimport.co


Index Italië


  © DV Media Farelli Producties 2018