Google Analytics Alternative De veelzijdige Francesco de Tacchi | Reizen langs Rivieren Travelling along Rivers http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ Google Analytics Alternative>

De veelzijdige Francesco de Tacchi

Noordelijk van de Po-vlakte, ongeveer ter hoogte van Venetië, ligt ten oosten van de stad Vicenza het gehucht Grandtortino di Gazzo te dromen. Hier wordt op de uitgestrekte landerijen rond het landgoed van Francesco De Tacchi al vanaf 1570 rijst verbouwd.

De huidige eigenaar stelt er een eer in om zijn producten zoveel als mogelijk de klassieke smaak te laten behouden. En dat geldt niet alleen voor de verschillende rijstsoorten, maar bijvoorbeeld ook voor de fameuze Biancoperla, een maïsmeelsoort zoals die in vroeger tijden al werd gemaakt in Venetië en inmiddels in deze regio is uitgegroeid tot een zeldzaamheid. 

Landgoed De Tacchi-1.jpg
Landgoed de Tacchi-2.jpgFrancesco De Tacchi.jpgProducent van rijst, maïsmeel, biscuits, pasta en ambachtelijk gebrouwen bier

De Tacchi’s trots op alles wat aan het rijke voedselverleden herinnert, wordt in zijn bedrijfsvoering ook weerspiegeld in de nog steeds werkende oude hydraulische machines. 

Hij geeft echter eveneens ruim baan aan nieuwe technieken die de schade aan het milieu zo beperkt mogelijk houden.

De Tacchi levert een grote verscheidenheid aan producten, variërend van rijst, maïsmeel en biscuits tot pasta en ambachtelijk gebrouwen bier op basis van rijst en mais.

De Biancoperla-maïs en de Vialone Nano-variant (Riso di Grumolo delle Abbadesse) staan op de SlowFood Ark van Smaak.

De villa waarin Francesco de Tacchi woont, is grotendeels ingericht als privé-museum.

Index Italië


  © DV Media Farelli Producties 2018