Google Analytics Alternative De Roia eindigt in Ventimiglia | Reizen langs Rivieren Travelling along Rivers http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ Google Analytics Alternative>

De Roia eindigt in Ventimiglia

De rivier de Roia vormt de scheiding tussen de Zee-Alpen in het westen en de oostelijke Ligurische Alpen. Over een lengte van 59 km stroomt zij vanaf haar bron nabij de Tendapas als La Roya eerst een stuk over Frans grondgebied en passeert de Italiaanse grens bij het bergdorpje Fanghetto. In Italië verandert de naam in Roia. Bij Ventimiglia mondt de rivier uit in de Middellandse Zee. 
Het oude stadscentrum van Ventimiglia is gesitueerd op een heuvel en heeft enkele bezienswaardige monumenten, zoals De Santa Maria Assunta kathedraal, de oude stadspoort Porta Canarda en het uit de 15de eeuw daterende stadhuis Loggia del Parlamento.

Het Centro Storico van Ventimiglia telt talloze ‘flaneerstraatjes'.

In het moderne deel van de stad concentreert vrijwel alles zich op het toerisme. Ventimiglia heeft een fraai zandstrand en een groot aantal hotels en restaurants. De vrijdagse markt op de boulevard langs de zee trekt traditiegetrouw duizenden bezoekers in de wijde omgeving.

Index Italië

 

© DV MEDIA FARELLI PRODUCTIES 2020