Google Analytics Alternative Zwitserland | Reizen langs Rivieren Travelling along Rivers http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ Google Analytics Alternative>

Zwitserland

switzerland-clipart5

Het Mont Blanc-massief strekt zich als onderdeel van de Alpen uit in Frankrijk, Italië en Zwitserland. De gletsjers in dit hooggebergte vormen een belangrijke voedingsbron voor rivieren. Op Zwitsers grondgebied ontstaat de Drance de Ferret.

De Rijn begint in een Zwitsers bergmeer en stroomt via de Bodensee naar Bazel. In Duitsland vormt de rivier lange tijd de grens met Frankrijk. De Rijn mondt in Nederland uit in de Noordzee. 


De Rhône ontstaat in de Zwitserse Alpen op een gletsjer nabij de Furkapas en stroomt via het kanton Wallis naar het Meer van Genève.  In de stad Genève vervolgt de rivier het traject naar de Middellandse Zee op Frans grondgebied.
De Ticino begint in de Zwitserse Alpen op de Nufenenpas nabij de Gotthardtunnel en stroomt vanaf Ariolo door een lang dal in zuidelijke richting naar Italië.
  © DV Media Farelli Producties 2018