Google Analytics Alternative Zwitserland | Reizen langs Rivieren http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ Google Analytics Alternative>

Zwitserland

switzerland-1535811 960 720


De Aare is met een lengte van 295 km de langste rivier die van bron tot monding geheel binnen de landsgrenzen van Zwitserland loopt. 
De Borgne stroomt door het Wallisser Val d’Hérens en mondt nabij de stad Sion uit in de Rhône.
De Inn is de langste rivier binnen het Alpengebied. Na de bron stroomt deze 517 km door Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland en mondt in de stad Passau uit in de Donau
De Massa is een slechts 7 km tellend riviertje dat ontstaat uit het smeltwater van de imposante Zwitserse Aletschgletsjer en via een stuwmeer en een smalle kloof uitmondt in de Rhône.  De Matter Vispa ontspringt aan de voet van de befaamde 4.478 meter hoge Matterhorn, doorsnijdt het stadje Zermatt en stroomt na de samenvloeiing met de Saaser Vispa nog ruim 8 km tot de uitmonding in de Rhône.
De Mera is een 50 km lange rivier die als Maira ontspringt op de hellingen van de Piz Duan in het Zwitserse kanton Graubünden en door het Val Bregaglia naar het Italiaanse Comomeer stroomt.  
Het Mont Blanc-massief strekt zich als onderdeel van de Alpen uit in Frankrijk, Italië en Zwitserland. De gletsjers in dit hooggebergte vormen een belangrijke voedingsbron voor rivieren. Op Zwitsers grondgebied ontstaat de Drance de Ferret.

De Reuss ontspringt uit twee bronnen in Centraal Zwitserland en stroomt door het Uridal via een fraai herstelde delta in het Vierwoudstrekenmeer. Bij Luzern verlaat de rivier dit meer en gaat een flink stuk noordelijker op in de Aare.
De Rijn begint in een Zwitsers bergmeer en stroomt via de Bodensee naar Bazel. In Duitsland vormt de rivier over een grote lengte de grens met Frankrijk en  Nederland eindigt de Rijn in de Noordzee. 

De Rhône ontstaat in de Zwitserse Alpen op een gletsjer nabij de Furkapas en stroomt via het kanton Wallis naar het Meer van Genève.  In de stad Genève vervolgt de rivier het traject naar de Middellandse Zee op Frans grondgebied.
De Verzasca & de Maggia stromen vanuit het hooggebergte in het kanton Ticino door vrijwel ongerepte dalen naar het Lago Maggiore.
De Ticino begint op de Nufenenpas en stroomt vanaf de zuidkant van de Gotthardtunnel in zuidelijke richting naar het Italiaanse Pavia, waar de rivier uitmondt in de Po.

De rivieren


© DV MEDIA-FARELLIPRODUCTIES 2022